Липсата на витамини или минерали в човешкото тяло се отразява лошо

...
Липсата на витамини или минерали в човешкото тяло се отразява лошо
Коментари Харесай

Ето как липсата на калций влияе на организма

Липсата на витамини или минерали в човешкото тяло се отразява неприятно на организма. Засяга се неговото общо положение, а от време на време се трансформира и в сериозен проблем. По-рано недостигът на калций например се считаше за особено положение при по-възрастните хора. В днешно време обаче незадоволително наличие на този детайл се следи и сред най-младото потомство. Как да установим, че в тялото ни няма достатъчно калций? Следете за някои от следните симптоми:

Ако ви тормози бодърствуване , то това може да не е само резултат на стрес или друга причина, а да се дължи на недостиг на калций. Той играе значима роля в развиването на хормона на съня - мелатонин.

Изменения в позата на тялото  и проблеми с гръбначния дирек подсказват за отслабване на костната конструкция. Ако неприятната поза е съпроводена и от болка в региона на шията или гърба, тялото ви " моли за помощ " под формата на калций.

Ако внезапно получите неочакван пристъп  - апоплексия, приказва за дефицит на химичния детайл Ca.

Забравяне, компликация при сортиране на думите, термините, фразите, може също по този начин да припомня за липса на Са. Освен влошаване на паметта, дефицитът на калций може да докара и до халюцинации.

Косата, ноктите и зъбите са главните складове на калций.  Ако в тялото този детайл е по-малко, той се попълня от тези  " трезори ". Изтъняването на косата, цепенето на ноктите, проблеми с зъбите - всичко това " крещи ", че е време да се занимаете с въпроса съществено.

От какво е належащо да се откажете?

  • от газираните питиета: те отмиват калция от костите;
  • от мазните храни: те забавят процеса на храносмилане;
  • пушенето: доста мощно въздействие върху загубата на костно вещество;
  • кафето: то има същия резултат върху костта като содата;
  • от заседналия метод на живот: той способства за промиването на множеството съществени скелетни съставни елементи. 

Прочетете целия материал на уеб страницата на Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР